Miksi Taneli?

Viime eduskuntavaalien sloganini oli ”Tietysti Taneli”, miettiköhän kukaan sen lukeneista, onko sillä mitään oikeaa sisältöä? Meillä on Nurmijärvellä hieno joukko ehdokkaita, yhteensä 239 henkilöä. Joukossa on monenlaisista taustoista tulevia ja erilaisia painotuksia edustavia ehdokkaita. Koska otsikossa kysytään ”Miksi Taneli?”, vastaan tässä vain siihen kysymykseen.

Tänä päivänä monesti markkinoidaan kokemusasiantuntijuutta, yritän lyhyesti kuvata missä aiheissa sitä on kertynyt minulle. Olen kuuden lapsen isä ikähaarukassa 9-20 ja siksi perheiden arki sen eri vaiheissa on tullut monesta eri perspektiivistä tutuksi. Olemme käyttäneet lapsiperheille suunnattuja palveluita niin terveyspalveluiden, varhaiskasvatuksen kuin koulutuspalveluiden osalta. Arkeen on mahtunut niin ala- kuin ylämäkeä. Tiedän miten tukkoista arki välillä voi olla, tiedän miten kunnallisten palvelujen sujuvuus voi siihen vaikuttaa.

Olen koulutustaustaltani ekonomi. Koulutustausta auttaa mm. kunnan tämän hetkisiä talousongelmia tarkastellessa. Valtuutetun olisi hyvä ymmärtää, miten kuntatalous toimii. Termit toimintakate tai poistot eivät avaudu suurimmalle osalle kuntalaisista, eikä niiden tarvitsekaan avautua. Päätöksenteossa sekä päätöksien taustojen selvittämisessä niistä on kuitenkin hyötyä.

Työurani olen ollut pääosin kiinteistöalan tehtävissä. Viimeiset kolme vuotta olen johtanut työssäni yksikköä, jonka tehtävänä on tuottaa kaikki toimitilojen ylläpitoon liittyvät palvelut naapurikunnassa. Yksi osa yksiköstäni on esimerkiksi keskittynyt sisäilma- ja muiden toimitilojen terveellisyyteen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen. Aihe on täällä meilläkin hyvin tuttu, siinä ei olla vielä maalissa, työtä täytyy tehdä laajalla rintamalla. Olen saanut olla mukana mm. erilaisissa ylikunnallisissa toimielimissä, joissa on yhdessä haettu ratkaisuja edellä mainittuihin ongelmiin. Yhtenä esimerkkinä Kuntien sisäilmaverkosto, jonka ohjausryhmään kuulun työnantajani edustajana. Verkoston jäseninä ovat kaikki Suomen suurimmat kaupungit.

Työhöni kuuluu paljon myös henkilöstöjohtamista. Vastuullani olevassa yksikössä työskentelee tällä hetkellä 414 henkilöä. Nurmijärven kunta on kasvava kunta. Kasvun haasteita on myös henkilöstöön liittyvissä kysymyksissä. Uskon oman taustani antavan laajaa ymmärrystä niihin. Mekin pyrimme ratkaisemaan vastaavia haasteita, keinovalikoimaan haetaan myös uusia ajatuksia, joita ei vielä kuntasektorilla ole käytössä. Mikäli haluamme selvitä myös täällä Nurmijärvellä, täytyy meillä hyödyntää käytössä olevaa tietoa muusta kuntakentästä. Sen lisäksi meidän täytyy olla valmiita myös uusiin ratkaisuihin. Meiltä kysytään rohkeutta tehdä asioita toisin kuin aina on totuttu.

Olen tällä päättymässä olevalla valtuustokaudella toiminut valtuutettuna ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Olen pitänyt erityisen tärkeänä yhteistyötä, joka ulottuu yli puoluerajojen. Valtuustossa ei pärjää yksin, eikä pelkästään oman ryhmän äänien turvin. Jokaisen asian taakse tarvitaan vähintään 26 valtuutettua. Yhteistyössä ja hakemalla kaikkia osapuolia tyydyttäviä kompromisseja, päästään lopulta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Kompromissien tekoon tarvitaan myös valmiutta hyväksyä välillä niin sanotusti toiseksi tai kolmanneksi parhaita ratkaisuja. Vaihtoehtona niille voisi olla paljon huonompi lopputulos. Asiat ovat harvoin mustavalkoisia, vaikka niitä sellaisiksi välillä yritetään poliittisessa keskustelussa tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *